Månadens märke augusti 2017

SSU 100, 1917 – 2017.

SSU 100 år. SSU:s förbundssekreterare Andrea Törnestam inför 100-årsfirandet: ”SSU:arna 1917 fick inte gå ut i valrörelse, för vi hade inte allmän och lika rösträtt och detta bidrar med mycket energi till oss idag. SSU har de senaste åren gett ut egen nål inför Första maj men i år är det en nål för hela jubileumsåret, med en blinkning till den officiella Första Maj-nålen, eftersom ´sosseros-formen´ med skimrande guldkant är lånad därifrån. SSU bildades 27–28 oktober 1917 i Stockholm. Hela 2017 kommer att präglas av firandet och en stor jubileumsfest äger rum vid SSU-kongressen i Älvsjö den 13 augusti och en jubileumsbok har också tagits fram.”

PLACERING I BIBLIOTEKET: SSU tavlan.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s