Månadens bok december 2017

Omslag

TITEL: Den tredje vänstern

FÖRFATTARE: Johan Lönnroth, Jimmy Sand, Ann-Marie Ljungberg

FÖRLAG: Bokförlaget Korpen

ISBN 978-91-88383-27-3

PLACERING: För påseende i biblioteket

”Nya böcker om gamla tider” blev höstens tema i Minnesbibliotekets Månadens bok. Boken om Kata Dalström, med underrubriken ”Agitatorn som gick sin egen väg” var september månads bok och november månads bok handlade om Vänsterpartiet Göteborgs 100-åriga historia.

I december presenterar vi boken ”Den tredje vänstern” som tar avstamp i 1700-talets vänsterrörelse, liberalismen, men siktar mot framtiden och har ett tydligt politiskt budskap. Författarna, som är engagerade i Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, menar att ”Den tredje vänstern” kombinerar det bästa hos den första och andra vänstern, liberalismen och arbetarrörelsen. De menar att den tredje vänstern är i sin inledningsfas men ser tendenser i nutidens rörelser som visar att det är hög tid att konkretisera arbetet med ett program för den tredje vänstern.

Författarna inbjuder läsarna att aktivera sig i rörelsens arbete och avslutar sin bok med en uppmaning: ”Det är dags att ta tillbaka initiativet från den höger som innehaft det i snart ett halvt sekel. Uppgiften är inte alldeles enkel. Men den är knappast svårare än den som den första och andra vänstern hade under föregående århundraden.”

Ingemar Berlin

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s