Månadens märke oktober 2021

Arbetarrörelsens Första Maj Förening

Medlemsnålen utkom 1981. Föreningen var verksam 1981–2009 som en kulturförening med anknytning till arbetarrörelsen, för att tillvarata arbetarrörelsens historia som den speglas på olika märken avsedda för kavajslag. Runt om i landet finns det nu samlingar som räddats för eftervärlden tack vare medlemmar i föreningen. Det stora antal rapporter som föreningen skapat får anses ha nationellt intresse. Hos Folkrörelsernas arkiv i norra Halland förvaras en mycket stor och unik märkessamling, med anknytning till arbetarrörelsen. Denna samling har kommit till stånd tack vare Ture Isaksson som var föreningens siste ordförande. Samlingen ägs idag av Varbergs Arbetarekommun.

PLACERING I BIBLIOTEKET: SAP-tavlan.

Detta inlägg publicerades i Månadens märke. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s