Månadens märke november 2017

Månadens märke november 2017

Madrid 1936 Novembre 1937, kan vara ett minnesmärke över de hårda striderna runt Madrid under inbördeskriget. Särskilt från november 1936 till omkring november 1937 var det hårda strider. Republikanska sidan lyckades hindra Franco från att ta Madrid. Istället satsade fascisterna på att vinna vid andra fronter och Madrid tog de först när republikanska sidan slutligen besegrades i slutet av mars 1939. I boken No Pasarán! ges en historisk bakgrund till kriget i Spanien 1936-1939 utgiven av Svenska Spanienfrivilligas vänner.

 

 

PLACERING I BIBLIOTEKET: Internationella tavlan, Spanien.

 

Detta inlägg publicerades i Fakta. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s